За пети ден медиците от „Пирогов“ се събраха на протест пред лечебното заведение заради отстраняването на директора на болницата проф. Асен Балтов и обвиненията към болницата за финансови злоупотреби. Те настояват за оставка на здравния министър Стойчо Кацаров и на шефа на НЗОК. Лекарите заявиха, че няма да блокират движението по бул. „Цар Борис Трети“, защото не искат да пречат на столичани, а и защото в утрешния ден от 18.00 до 20.00 ч. протестиращите ще се преместят пред президентството.

снимка: БГНЕС

„Протестът ще изместим пред президентството, защото президентът е назначил министъра на здравеопазването и той носи отговорността. Няма да спрем, бъдете убедени в това, защото всички колеги и всички медицински работници са безкрайно обидени от реакциите на здравния министър“, каза д-р Дияна Димитрова, началник на Мултипрофилно спешно отделение пред БНТ.

снимка: БГНЕС

Днес директорът на „Пирогов“ Асен Балтов във „Фейсбук“ заяви, че „историята помни достойните хора“. „Тези, които имат чисти сърца и работят за градивни и благородни каузи. Повече отвсякога съм убеден, че истинските герои, които ще се помнят в COVID историята на България, сте вие, за което ви благодаря! За мен беше чест през тези четири години да ръководя Институцията „Пирогов“, заключи Асен Балтов.


Share Follow

Leave A Reply