„Най-лошият вариант е да не се създаде правителство, но аз съм оптимист“. Това заяви говорителят на служебното правителство Антон Кутев пред Нова телевизия. „Трябва да има приемственост между служебното и редовното правителство, добре би било, но решението дали министри от служебното правителство ще бъдат поканени в редовното е решение и отговорност на партията, която ще го състави“, заяви той. Антон Кутев няма информация това да се е случило до този момент.

снимка: БГНЕС

„Едно от хубавите неща които се видя е, че държавната машина може да работи в полза на хората. Важното е редовното правителство е да продължи промените в същата посока, дори и да започне да сменя назначения, направени от служебното правителство. Антон Кутев не изключва правителството на Янев да е направило и грешки при някои назначения, но подчерта, че е важно с идването на редовно правителство да не започнат обратните процеси. Смени – имат право да направят, важното е да се върви напред“, посочи Кутев.

снимка: БГНЕС

Той обаче подчерта, че топ приоритет в момента е правораздавателната система и реформата там, защото е напълно ясно, че нямаме добър опит със санкционирането на нарушенията, а и с превенцията им. Топката е в прокуратурата и съдебната система. Това обаче е в правомощията не на правителство, а на законодателната власт. „Това трябва да е първата и основна задача. Ние нямахме достатъчно време – подадени са сигнали и сега ще се види какво ще стане с тях в прокуратурата и съда“, каза Кутев.


Share Follow

Leave A Reply