„В политиката е много важно да си последователен. „Има такъв народ“ обаче показва една непоследователна позиция. На предишните избори казаха, че няма да се коалират и да преговарят с партии на статуквото, каквито са БСП и ДПС, а днес вече обърнаха палачинката“. Това заяви пред бТВ бившият здравен министър и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Костадин Ангелов. „Опасното от един такъв тип плаващи мнозинства е, че хората не знаят кой носи отговорността в политиката за действията и решенията, които ще се вземат. Те ще се вземат задкулисно, за да бъде осигурено едно такова плаващо мнозинство при подкрепа на правителството“, каза още той.

снимка: БГНЕС

Ангелов подкрепи позицията на своята партия, която определи държавния глава Румен Радев като „разделител на нацията“. „За първи път имаме президент, който остава последователен, включително и в разделението си на нацията. „Ние считаме, че той не представлява българската нация, той е пример за разединение и именно заради това не отидохме на консултациите и тепърва, за съжаление, ще плащаме високата цена на изкопаните от Радев окопи“, обясни той.

снимка: БГНЕС

Ако преговорите на ИТН с останалите парламентарно представени партии се увенчаят с успех, ГЕРБ ще реши непосредствено преди гласуването на новия кабинет в парламента дали ще присъства в залата, или ще остане извън нея.

снимка: „Фейсбук“

Бившият здравен министър коментира и казуса „Пирогов“ като заяви, че той не е застанал на страната на болницата, а на истината, като действията на проф. д-р Стойчо Кацаров са показали каква е неговата ценностна система. „Той разкритикува и извършените в последно време проверки от страна на НЗОК, посочвайки, че за първи път касата си позволява да разпространи резултатите от проверка, за да мотивира решения на министъра на здравеопазването.“ Костадин Ангелов още веднъж определи ваксинационната кампания у нас като провалена.

Снимка: БГНЕС

„Основните причини са, че в първото си изявление министърът на здравеопазването каза, че има съмнение в качеството на ваксините. Той спря зелените коридори за 24 часа, осъзна каква грешка е направил, и след това ги пусна. Това обаче са непоследователни действия, които разклащат доверието на хората във ваксинационния процес“, каза той.

снимка: БГНЕС

Ангелов изрази и опасенията си, че България не е готова за следваща вълна на COVID-19. „В един план, който беше представен от министъра, се вижда, че ние сме оставили достатъчно количество лични предпазни средства за следващите два месеца, но какво се случва, ако вълната започне през месец август, кои са болниците, в които ще се лекуват хората, как ще започне настаняването? Има една неяснота у хората и никой не знае какво се случва“, завърши той.


Share Follow

Leave A Reply