„От „Изправи се БГ! Ние идваме!“ ще вземем нашето крайно решение за кабинета, след като чуем имената на министрите. Очаквам кандидатът за премиер да проведе конструктивен диалог, цивилизован разговор, в който да има взаимно уважение. След като имаме общи цели, ще намерим и общи решения.“ Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова пред медии пред Народното събрание във връзка с обявеното име на кандидат за премиер на „Има такъв народ“.

снимка: БГНЕС

„В парламента поздравих кандидата за премиер на „Има такъв народ“ за номинацията. Изразявам задоволство, че четири от приоритетите, които той обяви днес публично, съвпадат с приоритетите на „Изправи се БГ! Ние идваме!“, допълни Манолова. Тя заяви, че оценява положително изявлението на Тошко Йорданов, че подкрепата от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и от Демократична България е важна за „Има такъв народ“. Такова е очакването на българските граждани и на хората от протестите, категорична бе Манолова.

снимка: БГНЕС

„Очакванията са за правителство на промяната, а не на статуквото. Ще изчакаме следващата седмица да минат срещите, които ще проведе кандидатът за премиер с парламентарните групи. Ще искаме да чуем ангажименти и срокове, в които да се случи съдебната реформа, за начина, по който ще се преизчислят пенсиите, за социалната политика и компенсациите за фирмите“, допълни  още тя.


Share Follow

Leave A Reply