„АМ „Хемус“ може да се строи и без парите, които взехме от АПИ.“ Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова в ефира на Нова телевизия.

снимка: БГНЕС

„В АПИ имаше едни пари, които са целево предвидени за строителство на АМ „Хемус“. При бюджет от 382 милиона лева чрез допълнителни задания АПИ възлага допълнителни ремонтни дейности за 2,9 милиарда лева, които са разделени в две календарни години“, каза още тя. Тя коментира и обвинението на бившия премиер Бойко Борисов, че финансовият министър е „взел пари от строежа на АМ „Хемус” и ги е написал като излишък”. „По време на служебното правителство се правеха постоянно трансформации на бюджета, за да се осигурят парите месец по месец за медиците в COVID отделенията и добавките на пенсиите. Понеже нямаше Народно събрание и не можеше да се актуализира бюджет, през цялото време се търсеха свободни средства, които в момента не са необходими по тяхното предназначение, за да се решават други социални проблеми. Такъв е случаят с парите, които бяха взети от АПИ“, каза Комитова.

снимка: АПИ

„Тези пари бяха предназначени за строителство на АМ „Хемус“. При АМ „Хемус“ имаме предварително дадени пари на около 70%, а сме изпълнили строителство около 13%. Там може да се строи и без тези милиони, защото предварително са финансирани дейностите“, заяви министър Комитова.

снимка: БГНЕС

„Космическото наблюдение на дупките по пътищата в България не е шега. Това е проект, за който два пъти се одобрява поръчка. Аз съм я прекъснала за втори път тази поръчка. Компания твърди че има специални права да прихваща сигнала от спътниците, които летят над страната ни и чрез специална технология наблюдава състоянието на пътищата. След което, предложението беше, да ни информират къде има дефекти. Обществената поръчка е на стойност 8 милиона лева. Смятам, че няма нужда от подобно нещо. В регионалното министерство ежедневно постъпват сигнали от граждани и от медиите и можем да правим това наблюдение напълно безплатно”, каза още служебният министър на регионалното развитие.


Share Follow

Leave A Reply