„Христо Иванов си слага по-голяма роля, отколкото има всъщност. Той има точно толкова, колкото му е определил суверенът. Не му е определил да е първи, за да решава кой какъв ще бъде“, това заяви лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов във Фейсбук.

снимка: БГНЕС

„Ако иска да подкрепя, ако иска да не подкрепя. Като всеки един участващ, ще си носи последствията от своите действия“, каза ще той. Той коментира и фигурата на Николай Василев, определяйки го като “един изключително достоен човек с много качества“. „Когато решихме да подходим чисто практично към визията на един кабинет, решихме да се свържем с хора, които имат сериозен опит. Василев има сериозен опит, бил е два пъти министър. Дълго време работихме на база това, че имаме еднакви виждания за това как трябва да изглеждат участниците в един български кабинет”, заяви Трифонов.

снимка: БГНЕС

„Някои хора, визирам Христо Иванов и „Демократична България“, започнаха да казват, че само защото тогава в правителството е участвало и ДПС, Николай Василев е ДПС. По същия начин можем да кажем, че Христо Иванов е ГЕРБ, защото той е участвал в правителството на Бойко Борисов като министър и на въпроса защо мислиш така, той така и не можа да даде отговор. В крайна сметка за два дни се създаде едно напрежение от този ход, че ние обявихме, че ще правим правителство на малцинството и самото име на Николай Василев, след това той даде пресконференция, на която той отговори на всички въпроси и те млъкнаха, защото нямаше какво да кажат. Оттеглихме го, защото се създаде впечатление, че има връзка с нещо старо, нещо, което не е достатъчно почтено. Има и други хора, които имат необходимите качества, за да поемат тази отговорна роля“, каза още Трифонов.

Николай Василев
снимка: БГНЕС

„Те не искаха да редят кабинет и изведнъж Христо Иванов излезе, без разговор, без предупреждение и чете декларация от парламента. И казва – аз предлагам. Нали нямаше да предлагаш? Като какъв ги предлагаш? Някой иска ли от теб да предлагаш нещо? Какъв точно стана и кога реши, че ще предлагаш? Като четвърта политическа сила? Излизаш пак на избори, печелиш ги и тогава предлагаш. Сега като какъв предлагаш?“, коментира още Слави Трифинов по повод действията на Христо Иванов.

 


Share Follow

Leave A Reply