„Представихме нашия проект за кабинет. Няма да правим промени в него. Срещите не бяха с цел кой да бъде в кабинета”, заявиха от партия „Има такъв народ“. Имената бяха съобщени от Пламен Николов, който е кандидат за премиер.

снимка: БГНЕС

Министър на външните работи – Ради Найденов

Ради Найденов е български дипломат, бил е министър на външните работи в служебното правителство от  2017 г. Говори четири езика, на 58 години е.

Министър на вътрешните работи – Петър Илиев

Петър Илиев е юрист. Говори четири езика и е на 43 години. Завършил е магистратура в Софийския университет с пълно отличие. Специализирал е „Английско търговско право и право на ЕС“ в Бъкингамския университет и „Американско право“ в Ню Йорк. Преподава „Конституционно право” в Софийския университет, доктор е по „Право“, както и автор на редица публикации на юридическа тема. Лауреат е на отличието „Адвокат на годината”.

Министър на младежта и спорта – Радостин Василев

Радостин Василев е юрист, завършил „Право“ в Софийския университет. Адвокат е в Софийската адвокатска колегия с експертиза в гражданското право и правната регулация на спорта на национално и международно ниво. Той осъществява процесуално представителство пред международни юрисдикции като FIFA и UEFA при спорове и казуси във футбола, както и пред Международния спортен арбитражен съд в Лозана. Говори три езика и е на 36 години.

Министър на отбраната – Теодора Генчовска

Теодора Генчовска е експерт по отбрана и въоръжени сили. Възпитаник на Военната академия, Генчовска е преминала и през редица допълнителни квалификации в Германия, Италия, Великобритания и САЩ. Кариерата й стартира в генералния щаб на българската армия. Последователно преминава през всички нива и достига до началник на отдел „НАТО и Европейски съюз” в Министерството на отбраната. Участвала е в срещи на върха на Алианса в Турция, Уелс, Полша и Белгия. Говори 2 езика. На 50 години е.

Министър на земеделието – Пламен Абровски

Пламен Абровски е юрист, магистър по „Право“ с над 17 години юридически опит. С експертиза в земеделското право, европейски процедури и политики. Дългосрочно командирован от МЗХГ като втори секретар в постоянното представителство на България към ЕС в Брюксел. Говори три езика.

Министър на туризма – Ивайло Кожухаров

Ивайло Кожухаров е експерт по туризъм, магистър по „Икономика“ и магистър по „Маркетинг“. С над 17-годишен опит в сферата на туризма. Бил е генерален мениджър на хотелски комплекс в Албена, изпълнителен директор на хотелска верига Тракийски хотелиери, генерален мениджър на 4-звезден хотел в София, част от международен бранд. Говори четири езика.

Министър на труда и социалната политика – Теодора Пенева

Теодора Пенева е завършила Икономика и управление по отрасли – енергетика, инфраструктура и публични услуги в СУ „Св. Климент Охридски“, „Управление на институциите за социална работа“ в СУ „Св. Климент Охридски“, „Международна икономика“ в Пекински университет. Била е заместник-директор в Социологическа агенция Китай All China Marketing Research, експерт пазарни анализи в ЕВН България, продуктов мениджър в ЕМИС, главен асистент в БАН – секция „Публични политики и социални промени“ и „Международна икономика“.

Министър на културата – Георги Султанов

Работи с всички музикални институти в България. С БНР и БНТ, започнало през 2006г. като е осъществил множество записи и участия в концертни програми с оркестрите на БНР и Софийска Филхармония.

Министър без портфейл по ромските въпроси – Антония Валентинова

Тя е лекар анестезиолог. Завършила е Медицинския университет в София. Работи като лекар ординатор в Спешна помощ, както и като лекар- специализант анастезиология и интензивно лечение. Говори четири езика. Д-р Валентинова е от ромски произход.

Министър на здравеопазването – Силви Кирилов

В момента д-р Кирилов е уролог в Александровска болница. Заемал е ръководни длъжности в Александровска болница, бил е и нейн директор. От 2011 до 2013 г. е директор на Изпълнителната агенция по трансплантации.

Министър на финансите – Пламен Данаилов

Пламен Данаилов е с Висше образование от УНСС със специалност Финанси, Счетоводство и контрол. Има над 20 г. опит на висши управленски длъжности в големи международни компании. Управител на консултантска фирма в сферата на финансовите услуги

Министър на образованието – Велислава Петрова

Велислава Петрова е български учен, имунолог. Учила е в университета в Бристол. В университета в Кеймбридж получава докторска степен по „Биологични науки, вирусология и имунология”. Тя е старши мениджър в екипа по здравна политика в Глобалния алианс за ваксини и имунизации в Женева. Говори три езика. На 31 години е.

Министър на регионалното развитие и благоустройството – Георги Георгиев

Георги Георгиев е с образователна и научна степен „доктор“ по „Организация и управление на производството / строителство/“, „магистър“ по „Промишлено и гражданско строителство“, строителен инженер. Бакалавърската му степен е по „Организация и управление“, офицер. Георги Георгиев е с 10 години управленски опит в областта на частния бизнес и управление на проекти, както и с 4,5 години управленски опит в държавна администрация. Има и 8 години преподавателски опит в български университети. Роден е в гр. Враца. Завършил е ВВИСУ „Любен Кравелов“ през 2000г. Преподавал е там 5 години като асистент и старши асистент.

Министър на енергетиката – Александър Николов

Александър Николов има дълъг мениджърски опит в сферата на телекомуникациите, финансите, инвестициите и капиталовите пазари. Бил е изпълнителен директор на фонд за рисков капитал, управлявал е стратегически проекти, развиващи иновативни финансови технологии. Магистър по финанси от УНСС. Водил е лекции по фючърси, опции и управление на инвестиции. Притежава допълнителни квалификации, насочени към дигитална трансформация на бизнеса, като текущо работи и по дисертационна тема в същата сфера. Владее английски език.

Министър на правосъдието – Момчил Иванов

Той е адвокат по професия. Роден е на 14 февруари 1976 г. във Видин. Беше депутат от ИТН и в предишното 45-о НС.

Министър на транспорта и информационните технологии – Гроздан Караджов

Гроздан Караджов е завършил Първа английска езикова гимназия в София и специалност „Право“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Специализира бизнес мениджмънт в телекомуникации в Токио, Япония. Активен участник в студентските протести през 90-те години. Председател на Независимото студентско дружество в Юридическия факултет на Софийския университет и съпредседател на Федерацията на независимите студентски дружества. Съосновател и национален координатор на Българско сдружение за честни избори. От 2001 до 2004 г. Гроздан Караджов е изпълнителен директор на фондация „Демокрация“. В следващите години е инициатор и създател на редица успешни бизнес начинания. Член на Управителния съвет на Центъра за икономическо развитие. Учредител на фондация „Светът на Мария“ и дългогодишен активен дарител.

Министър на икономиката – Десислава Димитрова

Десислава Димитрова e председател на Съвета „Кръговата Икономика – Зелената Алтернатива за България“. Според информация на сайта на организацията, тя е сертифициран експерт по Кръгова икономика от Michigan University, USA и Wageningen University, Netherlands, с над 15 години международен опит в областта на кръговата икономика и хранително-вкусовата промишленост. Управител и собственик е на млада компания в аграрноиновативния сектор в България.

Министър на околната среда и водите – Силвия Бакърджиева

 

 

 


Share Follow

Leave A Reply