„Има такъв народ” представя своя проект за кабинет днес на разговори с трите други политически сили, с които тече диалог за бъдещо управление – „Демократична България”, „Изправи се БГ! Ние идваме!” и БСП. Поканите вече бяха изпратени. Срещите ще бъдат публични.

Първи с проектокабинета ще се запознаят от „Изправи се БГ! Ние идваме!”. От там определиха стъпката като „завръщане към логиката”. Но отново потвърдиха, че за да подкрепят правителство, формацията ще държи и на писмено споразумение. Споразумението е условие и за БСП. Формата му ще стане ясна в хода на преговорите, а на тях ще присъства и кандидатът за министър-председател Пламен Николов, съобщиха от пресцентъра на БСП.

снимка: БГНЕС

„Съвсем нормално е да поканим г-н Николов и да изслушаме неговите виждания. Нормално е при такива преговори да се направи отстъпка, защото при тези избори няма ясен и категоричен победител. В крайна сметка, няма партия, която да може сама да реализира своята програма”, каза Атанас Зафиров, зам.-председател на БСП.

снимка: БГНЕС

С уважение, но не и безкритично от „Демократична България” са готови да изслушат предложенията за бъдещи министри. „Ако искат подкрепа, ние оставяме на разположение. Това, което очаквам, е да получим някаква ориентация за това как ще се предоставя някаква информация и как си представят политическия диалог от тук нататък”, заяви Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България”. Дали ще се явят на срещата, ще реши председателският съвет на коалицията.


Share Follow

Leave A Reply