Ден след като от „Има такъв народ“ представиха имената на министрите си и проведоха срещи с „Демократична България“, “Изправи се БГ! Ние идваме” и БСП все още не е ясно дали представеният проектокабинет ще бъде подкрепен. В парламента Филип Стенев обяви приоритетите на кабинета в секторите “Правосъдие”, “Икономика”, “Здравеопазване”, “Социална политика”, “Образование”, “Земеделие” и поиска подкрепа не за конкретни имена, а за приоритети.

снимка: БГНЕС

Кандидат премиерът Пламен Николов заяви, че партиите от протеста са техните предпочитани партньори, но търсят подкрепа навсякъде.

Снимка: БГНЕС

Среща проведоха лидерите на ДБ и ИБГНИ, за да бъде обсъдена подкрепата.

снимка: БГНЕС

Мая Маловова заяви, че към момента не е взето решение дали ще бъде подкрепен предложеният кабинет.

От БСП заявиха, че се надяват на споразумение, но всичко ще бъде решено на Националния съвет на партия. Кирил Добрев заяви, че за един месец партията е извървяла дълъг път и от критики към ИТН е преминала към 90% съвпадения на идеите и приоритетите. По думите му е важно да се види каква е цената.

снимка: БГНЕС

Според Конституцията ИТН разполагат със срок до края на работната седмица, за да съберат подкрепа за кабинета си. Пламен Николов смята, че мандатът може да бъде върнат изпълнен на президента Румен Радев и преди петък.

 


Share Follow

Leave A Reply