„В момента имаме най-голямото масово подслушване на български граждани в новата ни история. В тези материали го няма президента, но е публично известно, че и той е сред тях. Към настоящия момент имаме 3 списъка със 123 граждани, които са подслушвани и на които знаем имената. Сред тях има журналисти – известни и не толкова известни, общественици, граждански активисти, политици, кандидати за политици и други”. Това заяви Николай Хаджигенов.

Снимка: БГНЕС

„В списъка има и човек от Софийска градска прокуратура. Той е бивш мой клиент, който не съм виждал може би от повече от 5 години. Връзката обаче е известна и вероятно това е причината. Представете си какви са мащабите – от обикновени хора от площада, през прокурор от СГС и стигаме до политици. В списъка няма политици от ГЕРБ”, посочи още той.

снимка: БГНЕС

„Подслушванията са от периода 14 юли 2020 г. до май тази година – продължило е месеци след протестите”, добави той. По думите му списъците на този етап са секретни. „Списъците ще бъдат декласифицирани след месец, а един от тях – след три месеца“, каза Николай Хаджигенов


Share Follow

Leave A Reply