Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов изпрати поздравителен адрес до ансамбъла по художествена гимнастика за спечелената титла на Олимпийските игри в Токио.

Снимка: БОК, Костадин Андонов, StartPhoto

„За мен е истинска радост да Ви поздравя за огромния успех и завоюваната титла на Олимпийските игри в Токио. Още с първото си състезание като отбор Вие започнахте да пишете нова глава в историята на съвременната художествена гимнастика, която съм уверен, че ще служи за пример на всички, решили да се занимават с най-красивия спорт“, каза Кузманов.

Снимка: БОК, Костадин Андонов, StartPhoto

„Вашите удивителни композиции съчетават перфектно трудност и художественост в едно. И в двата състезателни дни показахте своите сложни съчетания по най-добрия начин, което е доказателство за Вашия професионализъм и високо спортно майсторство. Този успех е плод на упорит труд и лишения, но и на Вашата воля да бъдете сред най-добрите в света. Вие сте причината стотици деца да започнат да посещават залите по художествена гимнастика. Вярвам, че това отличие ще вдъхнови следващото поколение гимнастички да се стремят към Вашите успехи“, казва министър Кузманов в поздравителния си адрес до олимпийските шампионки.


Share Follow

Leave A Reply