„Както вчера заявихме ние сме поели ангажимент към хората от протестите, че ще има правителство на промяната, което ще демонтира едноличния модел на Борисов и ще се заеме със съдебната реформа“, това каза по време на среща в Благоевград председателят на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова.

снимка: БГНЕС

„Тези задачи могат да бъдат направени от министри с добра професионална и гражданска биография. Не смятаме, че предложените министри отговарят на този стандарт, който гражданите очакват“, заяви още Манолова. Тя допълни, че от партията настояват за конкретни ангажименти и подписано споразумение с гаранция, че правителството няма да бъде „параван за задкулисни игри“.

снимка: БГНЕС

„Няма никакъв ясен ангажимент, че ДПС и ГЕРБ ще бъдат трайно изолирани от властта и управлението. Поради това взехме решението да не подкрепим кабинета, предложен от „Има такъв народ“ „, допълни Манолова. Председателят на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ заяви, че гражданите очакват редица реформи, но, за да бъдат изпълнени трябва да има хора, които са готови да ги направят, но предложеният кабинет от ИТН не разполага с такива специалисти.


Share Follow

Leave A Reply