„Предприятията спират работа, защото иначе трябва да фалират“, това е и причината за протеста на работодателите, каза пред БНТ Васил Велев, председател на УС на АИКБ.

снимка: БГНЕС

„Ще блокираме „Българския енергиен холдинг (БЕХ), защото там е заровено кучето – и в дъщерните му дружества. Ние имаме два до три пъти повече инсталирани мощности, отколкото потребяваме електроенергия, няма обективни причини за дефицит. В същото време цената на електроенергията е най-висока в целия ЕС, в цяла Европа от началото на август“, обясни Велев.

снимка: БГНЕС

„Очевидно става дума или за некомпетентност и безотговорност, или това, което ние предполагаме – зловредно управление. Управление в полза на определени лица и в ущърб на страната, в ущърб на предприятията, на чужди интереси“, отбеляза Васил Велев.

снимка: БГНЕС

Велев обяви, че официално сезира ДАНС и МВР, защото от АИКБ подозират „че се извършва саботаж, престъпление или диверсия и се застрашава националната сигурност“. Според него има оферти на борсата, които са „немислими“ и са направени, за да се манипулира борсата.


Share Follow

Leave A Reply