„Изправени сме пред много сериозен юридически проблем с плащанията към „Автомагистрали – Черно море“ АД.“ Това каза в изявление във връзка с протестните действия на фирмата на АМ „Тракия“ служебният регионален министър арх. Виолета Комитова.


„Те имат договор с нашето търговско дружество: държавната компания „Автомагистрали“, който е в онази обща тема със свръхдоговорянето. Нашето търговско дружество си е позволило да извърши свръхдоговоряне и да дава работа на фирми, без да има осигурено финансиране. При тези договори, за които не е осигурено финансиране в бюджета, се нарушават множество закони. Ако имахме всичките пари, дори и да платим, влизаме в хипотезата да нарушим няколко закона“, обясни тя.

снимка: БГНЕС

Като друг казус за забавянето на плащанията министърът посочи и все още негласуваната от парламента актуализация на бюджета. Комитова уточни, че „Автомагистрали – Черно море“ АД са свършили добре работата си, с изключение на закъснението в крайните срокове. Виолета Комитова заяви още, че ще се обърнат към Прокуратурата, която да даде становище дали подписаният договор е състоятелен и дали МРРБ може да извършва плащания по него. По думите й в случая „Автомагистрали – Черно море“ АД са жертва.Тя припомни, че МРРБ иска бюджет от 1,5 млрд.лв., за да може ведомството да извърши всичките си разплащания.

 


Share Follow

Leave A Reply