„Мащабите на природните бедствия в някои области на Руската федерация в момента са безпрецедентни“, това обяви руският президент Владимир Путин на среща за премахване на последиците от наводнения и горски пожари в редица региони на Русия.

снимка: БГНЕС

„На първо място, говорим за природни пожари в Якутия, както и за наводнения на населени места в Крим и Краснодарския край. Виждаме, мащабите и естеството на природните бедствия в някои райони са абсолютно безпрецедентни. В Сибир, в Далечния изток поради климатичните и атмосферни условия горските пожари при суша и поривите на вятъра се разпространяват бързо“, каза Путин.

снимка: БГНЕС

Президентът постави задачата да сведат до минимум щетите върху животинския свят при борба с горските пожари. Той поиска незабавно да се започне цялостна оценка на причинените щети и ако е необходимо, незабавно да се евакуират деца, жени и други жители от зоните на природни бедствия на безопасни места. Президентът възложи на Министерството на строителството да започне работа по възстановяването на жилищата в районите, засегнати от природните бедствия, „веднага щом ситуацията позволява“.

 


Share Follow

Leave A Reply