Самолетът на афганистанския президент Ашраф Гани е напуснал страната. От неговия кабинет заявиха, че не могат да говорят за местоположението му от съображения за сигурност. Според висш представител на вътрешното министерство той се е отправил към Таджикистан.

снимка: БГНЕС

Бившият вътрешен министър на Афганистан Али Ахмад Джалали е поел задълженията на премиер на преходното правителство в страната, съобщи телевизия „Ал Арабия“, цитирана от ТАСС.

снимка: БГНЕС

 

Според информация от дипломатически източници бившият вътрешен министър „е избран за премиер на преходното правителство“ и „е поел задълженията на ръководител на преходната администрация“ на страната. Ръководителят на афганистанския Висш съвет за национално помирение Абдула Абдула действа като посредник на преговорите между представителите на талибаните и властите в Кабул. Талибаните заявиха, че летището в Кабул ще може да работи нормално, отбелязва ТАСС. Очаква се лидерът на политическото крило на талибаните молла Абдул Гани Барадар да се върне от Доха, където ръководеше талибанската делегация на преговорите с представителите на различни правителства.

 


Share Follow

Leave A Reply