„Ние ще трябва да направим отстъпки, и всички останали ще трябва да направят отстъпки, но нашият призив е да седнем и да изработим цялостната формула за правителство с третия мандат“, това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов пред БНР.

снимка: БГНЕС

Той настоя за професионални разговори и преговори за постигне на споразумение за правителство с ясни цели и ясен времеви хоризонт. Сред целите, които Иванов визира, са освобождаване на главния прокурор Иван Гешев, съдебна реформа, справяне с ковидкризата, внасяне на Плана за възстановяване и устойчивост.


Иванов заяви, че това споразумение трябва да бъде така конструирано, че да не допуска „продължаващо влияние“ на ДПС и ГЕРБ. Съпредседателят на „Демократична България“ е категоричен, че  ГЕРБ и ДПС не трябва да се включват не само в преговорите, но и споразумението за бъдещото правителство да бъде така конструирано, че да не допуска тяхното влияние върху работата на това управление, защото то може да бъде избрано с 60 гласа, но може да бъде свалено със 120.

Снимка: БГНЕС

Иванов коментира и кадрите на полицейско насилие. „Сега и Младен Маринов и Христо Терзийски  са депутати, осигурен им е депутатски имунитет, за да не бъде възможно да им се търси отговорност. Истинските поръчители и укриватели на това тежко престъпление са Борисов и Гешев“, заяви Иванов.


Share Follow

Leave A Reply