„Кризите ни чакат – очевидно ще има здравна криза, тя ще доведе до икономически последици. Всичко това трябва да бъде адекватно възприето от държавата“, това заяви пред БНР Антон Кутев, говорител на служебното правителство.

снимка: БГНЕС

„Септември ще имаме парите за тези плащания, които са ни необходими, от октомври няма. Ако се окаже, че следващото служебно правителство ще работи до ноември, значи остават октомври и ноември, а може би и декември. Тоест кризите ни чакат. Няма как. Очевидно ще има криза в здравната система. Тя очевидно ще доведе до икономически последици. Не може да се мине без това. Всичко това трябва да бъде адекватно прието от държавата. Всички резерви в бюджета за три месеца са изчерпани. Всички събирания вървят добре, тоест ние имаме добра събираемост на данъците в момента. Напълно сигурни сме, че ще има два милиарда в бюджета в края на годината“, заяви Кутев.

снимка: БГНЕС

„Всъщност бюджетът винаги е бил за политическите партии вододела, през който се намират място в пространството. Именно за това те правят това сега. Те се опитват през бюджетната процедура да се поставят в политическото пространство. Това по принцип не е лошо. Моят проблем е в това, че ние се намираме в изключително тежка ситуация. Дали ще се разрасне COVID-кризата, за съжаление, виждаме, че нещата вървят натам. Това ще доведе до икономическа криза безспорно. Не може вече ние изкарахме три месеца без бюджет. Направиха се вътрешните размествания. Те вече са приключени. Има възможност за още един месец“, каза още Кутев.

 

 

 


Share Follow

Leave A Reply