Ръководената от Сотир Цацаров КПКОНПИ загуби на първа инстанция делото за конфликт на интереси срещу бившия заместник-министър на икономиката от ГЕРБ Александър Манолев, съобщи Медиапул.

Наложената глоба за конфликт на интереси в размер на 10 хил. лева е отменила съдия Миглена Николова от столичния Административен съд. В същото време КПКОНПИ е осъдена да възстанови на Манолев 6 хил. лева за съдебни разноски.

снимка: informo.bg

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) откри конфликт на интереси на бившия зам.-министър през октомври 2019 година. Срещу него бе внесен и обвинителен акт за подбудителство към злоупотреба с европейски средства. Наказателното дело и обявеният конфликт на интереси са заради къщата за гости в местността „Чинар уши“ край Сандански.

„Съдът категорично постанови моята невинност. Фактите в моя полза по делото са много, но е достатъчно да спомена дори само един: няма как да съм упражнил влияние по проект, който е реализиран 2 години преди да бъда назначен за заместник-министър на икономиката и за член на Държавен фонд „Земеделие“. Дори само това показва абсолютната нелогичност на обвиненията срещу мен. Всъщност от самото начало фактите нямаха никакво значение за поръчителите на войната срещу мен“, заяви Манолев.

 

 

 

.

 


Share Follow

Leave A Reply