И Кипър затяга изискванията към пристигащите от България заради увеличеното разпространение на коронавируса. От четвъртък, 26 август, страната ни е в „червената” категория държави, обяви днес кипърското здравно министерство. Два PCR теста с отрицателен резултат – единият направен до 72 часа преди полета за Кипър и вторият – след пристигането си на острова, трябва да представят неваксинираните пътуващи за средиземноморската държава българи след 26 август.

снимка: БГНЕС

С издадения днес нов актуализиран списък на страните и коронавирусните мерки, България бе понижена в групата с по-висок риск – от „оранжевата” в „червената” категория. Кипър преоцени епидемиологичната позиция на общо 19 държави. Разходите за PCR теста в Кипър са за сметка на пътуващите, които трябва да останат в самоизолация до излизането на резултата.

снимка: БГНЕС

За ваксинираните българи продължават да са в сила въведените облекчения, посочват от здравното министерство. Притежаващите валиден сертификат за ваксинация срещу Covid-19, независимо, че България е в рисковата „червена” група, ще влизат свободно в Кипър, без да правят тестове. Всички пътници – ваксинирани и неваксинирани, трябва да попълнят кипърския полетен формуляр (CyprusFlightPass) в рамките на 48 часа преди полета си.


Share Follow

Leave A Reply