„Времето на популизма изтича. Трябват ни смелост, решителност, хладнокръвие и откритост. Спрете да мислите за политически рейтинг и имидж! Лекар предписва горчиво хапче и настоява пациентът да го изпие. Медикът е наясно, че ще отнесе критики и недоволство, защото болният няма да е щастлив от вкуса на лекарството. То обаче ще му помогне да се излекува.“ Това написа бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов в своя Фейсбук профил.

снимка: БГНЕС

„Новините са лоши. Почти 1900 нови случая на COVID-19. Близо 35% повече от миналия вторник. Вторник е денят, който определя седмичната тенденция и дава картина за хода на вълната. Хоспитализираните са 2702-ма. Според плана на МЗ, вече сме прескочили и последния критерии за влизане в жълта зона (над 2500 човека, настанени в лечебни заведения)“, посочи той.

снимка: БГНЕС

Ангелов посочва, че само за денонощие 250 души са приети в болница, а в интензивни отделения са с 21 повече в сравнение с предния ден и пресмята, че ръстът при хоспитализациите и настанените в интензивно е над 10% за последните 24 часа. 57 души са загубили живота си – рекорд от началото на четвъртата вълна, а скокът при смъртността е с повече от 15%. 14-дневната заболяемост за страната е 208 на 100 000 души или ръст с 8.5%. „До ден-два София ще светне в червено, а до края на седмицата и цяла България“, коментира още Ангелов.


Share Follow

Leave A Reply