Председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов определи като „предизборен политически жест“ поканата на БСП за разговори по актуализацията на бюджета. Вчера БСП покани „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се БГ!Ние идваме!“ на разговори за актуализацията на бюджета.

снимка: БГНЕС

„Бюджетът няма да го решавам аз или Корнелия Нинова, защото не сме специалисти. Мястото за обсъждане, където има представители на всички политически партии, е бюджетната комисия“, каза Тошко Йорданов в кулоарите на парламента. „Ние от „Има такъв народ“ абсолютно се доверяваме на експертите си, които се занимават с финанси, така че тази среща е абсолютно безсмислена и е едно такова политическо говорене за цвят“, коментира той. „Истината е, че тези неща се уточняват вътре в бюджетна комисия и след това се гласуват в зала“, допълни Йорданов.

снимка: БГНЕС

Той не коментира предложението, лансирано от „Демократична България“ и подкрепено от други политически сили, председателят на Народното събрание Ива Митева да бъде кандидат за премиер при третия мандат за съставяне на правителство.


Share Follow

Leave A Reply