„Очаквахме, че поне на днешния ден, този, който по Конституция е призван при острия дебат на политическите партии – защото това е смисълът на демокрацията, целта на президентската институция, ще успее да потуши неразбирателствата“. Това заяви в Пловдив бившият премиер Бойко Борисов в отговор на изявление на президента Румен Радев в град Раковски по-рано днес. „Имали сме такива президенти като д-р Желев, Петър Стоянов, Георги Първанов, Плевнелиев, които при такива кризи са успявали да намалят напрежението, да правят срещи и накрая да излезе държавата от кризата. Защото днес – когато сме в Пловдив – всички помним историята. Кой е бил най-против Съединението на България и кои в момента имат изгода България да е толкова безпомощна“, подчерта Борисов. Съединението, Радев, не е само да си гледаш твоите хора, а другите да са ти лоши. Вместо днес само да си честитим празника и всеки от днес само да каже какво значи Съединение. Но Съединението, Радев, не е само да си гледаш твоите хора, а другите да са ти лоши. То значи да направиш така, че с най-големите си врагове или политически противници да можеш да говориш. Вече няма да оставям ненаказана лъжа или нападка. Нови избори идват, така ли ще продължаваме, попита лидерът на ГЕРБ.

„Днес той отива и казва как вижда съдебната система. Телефоните на неговите съветници стояха 1-2 преди съдебните решения да излязат и ги проверяват дали ще му харесат. Днес президентът Радев казва, че най-важните ми думи щели да бъдат пред новия главен прокурор. Откъде знаеш кой ще е новият главен прокурор? Кой ще е той и защо точно моите думи. За твоите думи да попитат – за торбичките на Пламен Узунов -Пловдивски, или Копринката. Може първо този нов главен прокурор тях да попита. Или за всичките ти там далавери на твоя кръг”, посочи Борсов. Толкова много неща мога да кажа на новия главен прокурор за Радев и неговата компания, че разговорът ще тръгне в друга посока. Лидерът на ГЕРБ допълни: „Той отсега знае какви задачи ще даде и на главния прокурор. Затова е този зор да се сменят прокурорите. Мен не ме е страх. Толкова много неща мога да кажа на новия главен прокурор за Радев и неговата компания, че разговорът ще тръгне в друга посока”, каза Борисов.

Ами какво каза по темата, че зам.-председателят на НС да предлага по половин милион лева за депутат, коментирай какво са направили твоите хора днес. Нито единият, нито другият ми е симпатичен, но или единият укрива престъпление, или другият – това е такава корупция, не съм чувал да има такава някъде. Ами да се върнем назад, кой каза, че управлява протестите от интернет с пари, защо беше най-важен законът за НСО, за да се оголи главният прокурор, да стана лесна мишена“, допълни той. Отново на Радев бил му виновен бюджетът, хем да си направи пиар, хем нищо да не направи, че зам.-министърът на БСП си управлява. Абдикираха от най-важната си задача, те убиха ваксинационния план, дразнеха се, че съм измислил „зелените коридори“, каза Борисов. Ние затваряхме, но дадохме пари на всичкия бизнес. Надявам се, че в Пловдив няма да допуснете да затварят бизнеси, без да ги обезпечават. Ние затваряхме, защото светът не знаеше какво става. Затова затваряхме. Нямаше лекарства, нямаше ваксини. Но дадохме пари на всичкия бизнес, включително на свободните професии, по 5, по 6 милиона. Сега има казват – който иска да си вземе кредит. Защото най-важното е да се направи нова политическа партия около Радев. Направете си тази нова политическа партия около Радев. Как ще затварят бизнес?“, отчете още председателят на ГЕРБ.

снимка: БГНЕС

Ами колко пъти питах има ли миграция. Има ли сфера, в която са се е случило нещо положително, след диктатурата му. Строителството всичко замря. Децата още не знаят ще учат ли, а майките, бащите, не знаят как да си направят програмата. Спомняте ли си, понеже виждам, особено тези микрофони, колко репортажи имахте за цените на горивата? Помните ли Христо Иванов пред МС? Вие минавали ли сте покрай бензиностанции да видите цените? С по две-три стотинки тогава се вдигаше и правиха репортажи. Газта се вдигна със 101%, вдигна се тихомълком хлябът, но няма репортажи, Радев трябва да излезе успешен до изборите. Сега ще видите и с тока какво ще стане. Колко помощи дадохме на селското стопанство? Миналата година в кризата само пет пъти давахме помощи, сега няма нищо. В коя сфера? И вместо днес да каже, кой с опита си, нещо да се направи, вече темата корупция се пренесе в парламента. Там се купуват депутати и се правят кабинети със суми от по 500 000. Ето това са те. И мълчанието на агнетата, тишина. И Тошко Йорданов каза, че тя пише едни цифри на листчета, управлението на листчетата на Румен Радев, това се прави в момента. След новите избори се надявам Пловдив, като един от градовете на интелектуалците и поетите, да мислят хората не с емоциите си, а повече с разума си. Съединението прави силата. И Господ го е казал – всяко разединение отвътре, е пагубно. Каква е вината на ГЕРБ? Че по техните правила сме първа политическа сила. И честни ли им са правилата? Радев призна, че без да се броят квитанциите от машините, изборът е манипулиран. За един ден преброиха 99,2%, а за три дни броиха 0,8%. Това са фактите“, коментира още Бойко Борисов.

„Тошко Йорданов си каза как са искали да му разцепят партията, накарах да ми свалят записа от БНР, не повярвах. Но той го каза. Победих Дончева на изборите в София за кмет, те нямат победа срещу мен. Кой им даде тези огромни пари да купуват депутати. И ако аз не повдигна тази тема, няма кой. Но Борисов не пропусна, нали? Освен мен той няма политически противник. Зад нас стоят 650 000 души, стояли са и 1,5 млн. и пак ще стоят, те видяха за какво става въпрос. „Тракия“ плаче за трета лента, не се говори нищо, само дай да купим пенсионерите. Ами децата с уврежданията? Има ли го това, за което майките идваха при нас? Манолова вкарала ли го е това увеличение? Тя си изгради популярността върху нещастието на тези хора. Киро ще прави партия. Ами да прави. Много хубави работи направиха в държавата, партия ще правят. Исках да е празнично, да дам и аз на политическия опонент заслуженото, да намалим заедно напрежението. План за възстановяването, няма го. Ние още план нямаме, другите държави похарчиха парите“, завърши Бойко Борисов.

Това знаете ли откога е така? СДС не си спомням, аз не си спомням партия сама да е правила правителство в съзнателната ми политическа кариера. Аз съм правил правителство на малцинство, покажете му на Радев, правил съм и в коалиция с РБ. И почва сега той, ама те не могат сами. Направихме тогава коалиция. После с патриотите, противоположни партии бяхме, но изкарахме 4 години. Какво умно ни каза той днес? Че без първата политическа сила, какво? Избор след избор ГЕРБ печели, това е оценката на народа. Кой компромат, който ми спретнаха неговите хора, не е станал достояние на всички българи. Едното е снимка, някой ме е заснел, докато спя самичък, отворил вратата и щракнал. Другото е някой снимал, докато ме няма. Прекрасен компромат направи и въпреки това народът си гласува за нас“, коментира Борисов думи на Радев.

„Безсилие, страх, че ще загуби изборите. Видя хаоса, в който вкара секторите. Той преди това трябва да отговаря за търговия с влияние, на телефоните на неговите хора излизаха съдебни решения, Пламен Узунов се разхождаше като абсолютен мафиот с торбички, идва, вижда листчето, прибира. По-притеснителното е, че той знае кой ще е следващият главен прокурор и как ще бъде избран, това явно му липсва, да не нарежда само на Рашков и прокурорът да задържа политическите му противници. От цялото нещо ще му остане тази реплика. Той ме плаши или мисли, че ме притеснява със следващия главен прокурор. Нали имаше разделение на властите? Попитахте ли го откъде знае кой ще е следващият главен прокурор? Той плаши, диктаторът плаши политическите си опоненти. Дойдох до тук само, за да му отговоря. И чух, че младежите са тук, сложих цветята на паметника и дойдох да му отговоря. Откъде-накъде ще плаши държавен глава най-голямата политическа партия в опозиция? Откъде-накъде?, попита той.

„Първо е много важно да задавате въпроса ще имаме ли честни избори? Без квитанции изборите не са честни. Всички търчат и носят флашки, които влизат в един нелицензиран софтуер. Флашките могат да се манипулират, седят при Рашков. Какво значение има кандидатът? Те обявиха кабинет, ние първа политическа сила, те си обявиха кабинет. Какво значение има кандидатът? Тук е важно ДПС дали ще прелива пак гласове на ИТН. Какво ще правят след машините? Между машините и това става измамата. Неговите партии се занимават с НСО, а не с изборите. Истинското усещане в хората ще дойде, когато се влоши времето, дойдат сметките. Не просперитет, застой е в момента“, продължи той.

„В момента номинираме, Деси си има кандидат за президент, обсъждаме. Ние бърза работа нямаме. Вие, щях да го попитам, вие кандидат-президент, кой ще плати тези обиколки с държавните коли и пари? Пътува си с огромен антураж, съветници, 30-40 коли, вие виждате ли ги тези работи? Ветропоказателите пак се обърнаха, търсят ме, хваща ме яд вече, за четвърти път. Моята приятелка Мария Капон от Пловдив, но се оказа, че за някои поръчения от Дубай, намерила е друг изпълнител, не твърдя, че е така. Тя го менажира Пловдивския панаир. Тя казала, че няма да се върна на бял кон, а на магаре. Той Христос се е явил, на магаре е влязъл в Йерусалим. Важно е кой ще влезе, аз моите изводи съм си ги направил. Днес, само младежи, тук-там има и някой друг, простено да ни е. Той сега не може да направи служебно правителство“, завърши Бойко Борисов.


Share Follow

Leave A Reply