Заместник-председателят на парламента и депутат от „Изправи се.БГ“ Татяна Дончева обяви, че ще съди Тошко Йорданов и Радостин Василев от „Има такъв народ“ заради казаното от тях, че Дончева е предлагала подкуп, за да разцепи парламентарната група на ИТН. Тя обясни, че е имало разговор с Радостин Василев, но той е бил за какво са влезли в политиката и какво искат, какво мислят, че ще постигнат, какво не могат да постигнат и защо няма да участват в създаването на правителство по един разумен начин. Той беше в седмицата след „Панорама“ по БНТ, по повод на която той се беше обидил на „чалгар“ и на това, че съм казала, че те не стават за министри“, заяви тя.

снимка: БГНЕС

„За какво са ни 20-30 депутати, като правя сметката, на нас ни трябват минимум 40? Даже за нормално функциониране ни трябват 50 – на практика цялата им група, без сценаристите. За какво трябва да отцепваме? По правилник те не могат да направят друга група, нито да се влеят в някоя.
Йорданов говореше как тези 500 000 лв. били, за да купуваме Ива Митева и министри и разбрах вече, че за да назначим министри трябва да ги купим – не те да си платят, за да станат министри и да си избият после от кражби дадените пари, което съм чувала досега да е някаква корупционна практика“, допълни Дончева.


Share Follow

Leave A Reply