„Много хора помогнаха на Министерството на културата – от страна на депутати и политически партии, като от някои от тях ресорното министерство не очаквало помощ“. Това каза служебният министър на културата проф. Велислав Минеков на пресконференция пред журналисти.

снимка: БГНЕС

„Бюджетът на културното министерство се вдига с 16 700 000 лв. до края на годината. Това струва изключителни усилия не само в министерството, но основният контакт беше с Министерството на финансите, съобразявано с възможностите на националния бюджет“, заяви Минеков. Затова проф. Минеков счита увеличението на бюджета на МК за изключително добра и позитивна новина. Проф. Минеков се надява в следващия бюджет да има средства за стипендии на даровити млади хора.

снимка: бгнес

След писмото, в което проф. Минеков пожелал и настоял имунизация сред работещите в сферата на културата, има постигнат успех. Имунизирани в областта на сценичното изкуство са 64%, изтъкна той. „Другите добри новини в МК са, че са постигнали съгласие с всички партии бюджетът на ресорното министерство да се покачва всяка година.


Share Follow

Leave A Reply