„Следващият служебен кабинет да даде, освен реформи, и стабилност“. Това поиска вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя беше гост на първия учебен ден в благоевградското Осмо ОУ, което днес чества 40-годишен юбилей. Вицепрезидентът поздрави учениците, награди учители и коментира актуални политически теми.

„Утре президентът ще обяви състава на служебния кабинет и очаквам да си изпълни заръката – да продължи досегашния му състав. Много бих искала освен ревизия, следващите месеци служебният кабинет да даде една стабилност, от която всички се нуждаем. Предстоят не леки дни. Надявам се, че тази стабилност, не само заради актуализацията на бюджета, ще бъде факт“, каза Йотова.

Вицепрезидентът заяви, че не допуска, че БСП няма да ги подкрепи за втори мандат. „Безспорно той много високо вдигна летвата. Една успешна формула. Президентът показа, че може да прави правителство. Успешен състав, различни хора и убеждения. Това е една невероятна спойка между тях в името на българите и решаването на проблемите, които стояха през тези месеци“, такава бе оценката на Йотова за служебния кабинет. Според нея с актуализацията на бюджета ще бъдат решавани проблемите. „За мен важно е българите да са спокойни по отношение на COVID-19, икономиката се нуждае от глътка въздух“, каза Йотова. Относно изборите две в едно, тя заяви, че при добра информационна кампания, това няма да бъде проблем.


Share Follow

Leave A Reply