Депутати от ГЕРБ дадоха оценка на работата на служебното правителство, която държавният глава Румен Радев определи като изключително успешна. Даниел Митов попита какви точно успехи са постигнати на фона на кризата от коронавирус, мигранстката криза, високата инфлация и високите цени на стоки от първа необходимост. „Румен Радев или е станал жертва на собствената си пропаганда или откровено лъже“, заяви Митов.

„Ние очаквахме шест слаби министри да бъдат сменени, но избягаха само трима. Това са Андрей Живков на енергетиката заради неговата некомпетентност в сферата на енергетиката, Стойчо Кацаров заради провалената ваксинация, Виолета Комитова заради спрените строежи и неизплатените средства на строителите, министъра на туризма Стела Балтова заради протестите на бранша и неизплатените им средства, Велислав Минеков – вместо 40 млн. за кино, 0 лв. за кино, забрави да внесе мерки за културата в актуализацията на бюджета и Георги Панайотов заради това което се случи със смъртта на лейтенант Манчев“, обясни Тома Биков.

„За тези месеци служебното правителство не се занимаваше с нищо, друго освен с това да се намесва пряко и директно в парламентарните избори, а след това да продължава да работи срещу една конкретна политическа коалиция. Излязоха напълно от предписаните им правомощия. Сега разбираме, че са опитвали да купуват партии. Вчера председателят на „Екогласност” го каза ясно. С това са се занимавали служебни министри и президентската администрация. И понеже Радев твърди, че върху тези хора са щели да се изсипят компромати, сме извадили няколко факти, които са показателни за управлението им: В момента цената на тока у нас е най-висока в Европа, инфлацията е по-високата от средната в ЕС, имаме най-нисък дял от ваксинирани в ЕС. Това са постигнали тези хора до момента”, категоричен бе депутатът от ГЕРБ.


Share Follow

Leave A Reply