Протест в Айтос заради тежката катастрофа, при която загинаха баща и двете му деца, а 17 – тодишно момче беше тежко ранено. Хората там искат да бъде изграден обходен път, по който да се движат тежкотоварните автомобили извън града. Това съобщава БНР. Над 1000 жители на Айтос, близки и приятели на загиналите от руенското село Речица се събраха на протестното шествие.

Протестиращите настояват в Айтос да бъдат изградени северен и южен обход, за да се изведе тежкият трафик извън града. Тези проекти трябва да бъдат изготвени от Агенция „Пътна инфраструктура“ и финансирани от държавата, каза кметът на Айтос Васил Едрев, който се включи в протеста. Започна и подписка с това основно искане. На протеста обаче се стигна до сблъсъци с полицията се стигна по време на протест в Айтос.

Полицаите се опитаха да спрат шествието на протестиращите и да го ограничат до кръстовището, на което тежкотоварният автомобил блъсна кола и предизвика тежката катастрофа. След кратки сблъсъци обаче хората преминаха полицейската охрана и тръгнаха към изхода на Айтос по пътя за Руен. До табела с надпис, ограничаваща скоростта до 50 километра в час, за да не стават задръствания на пътя, повечето коли се връщаха обратно и изчакваха пътят да бъде освободен, съобщава dir.bg.

Протестиращите издигнаха плакати със снимки на пострадалото семейство. Скандираха „Тировете вън“, „Мафия“, „Стига жертви“, „АПИ събуди се“.  Имаше и призиви и за доживотен затвор на шофьора на тежкотоварния автомобил, причинил катастрофата.

 


Share Follow

Leave A Reply