Кандидатът на ГЕРБ за президент е ясен и хората го познават. Това каза лидерът на пратията Бойко Борисов по време на посещението си в праисторическия солодобивен и градски център Провадия-Солницата. Борисов уточни, че кандидатът за президент на партията не е кметът Йорданка Фандъкова.

„Няколко имена се спрегнаха и Балтов го изчегъртаха незабавно. За Даниел Вълчев за жена му какво ли не казаха. Лъжа след лъжа, които за радост една по една се разкриват.“

Експремиерът заговори и за скандала със златните кюлчета в чекмеджето му.

„Ние златни кюлчета нямаме, но ни ги нарисуваха. Сега се видя кой е със златните торбички и ще прави корупция. Сега носят пари по централите, да купуват партии. И Балтов, дето го спрягаха за президент, побързаха да го изгонят. Още не си беше приключил операциите“.

„Защо не направиха нов бюджет? Защо излъгаха пенсионерите”, попита лидерът на ГЕРБ и подчерта, че в новия бюджет липсва финансиране за археологически разкопки. Според Борисов това, че са спрени парите за „Хемус”, означава, че са спрени и инвестициите в Северна България. Той припомни и думи на Радев, който е казал, че инвестициите „бягат“ от корупция. И цитира данни,  според които от януари до юни има рекорден срив на инвестициите в страната. Откакто е диктатурата на Радев всичко е на минус в инвестициите. Нека им е висок рейтингът, ще видим новото правителство какво ще направи и откъде ще вземат пари да довършат „Хемус“. Оттам следват военни, полицаи, учители, здравеопазване“, обобщи Борисов.

Снимка: БГНЕС

„Временно водим в предварителния вот. Защо е временно? Защото се направиха на ударени и не искаха да броят квитанциите. А сега носят флашки, които се оказват издайнически. Издават как се купуват гласове. Именно учредителят на новите партии Василев взе парите за магистрала „Хемус”, за да излъжат пенсионерите и да гласуват за тях. В същото време освен прикриването на убийство, говорим и за документирани измами“, коментира Борисов, визирайки Румен Спецов. „Едва дочакаха да свърши парламентът, за да кажат, че шефът на НАП си е прехвърлил фирмата с 1 млн. задължения. И още по-нагло, през това време той праща да дирят човек, който го няма”, каза Борисов.

„Тези хора не се интересуват от съставянето на правителство. С тази актуализация доказаха, че ГЕРБ е работил много добре. Откъде ги извадиха тези пари? Те ни помогнаха да ги разобличим“.

Според него партиите трябва да намерят смирение и да помислят как с общи усилия да предотвратят катастрофата, публично известна като „Жан Виденовата зима”, която за Борисов сега ще бъде „Румен Радевата зима”.


Share Follow

Leave A Reply