“Призивът ни към всички е да бъдем отговорни на пътя, да пазим собствения си живот и живота на всички останали”. Това каза инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“ към МВР по време на брифинг по повод Деня без загинали на пътя. По думите ѝ в рамките на няколко дни от началото на акцията на „Пътна полиция” под надслов „Дни на безопасност на пътя” са съставени повече от 9000 фишове за нарушения на пътя, а актовете са повече от 2500. Ботева посочи, че повече от 20 000 са електронните фишове за нарушение на скоростните режими от началото на акцията от 16 до 20 септември.

снимка: БГНЕС

„Акцията продължава и днес и утре, а работата на “Пътна полиция” не спира и ще продължи и през следващите дни. Призивът ни към всички е в днешния кулминационен ден да бъдем отговорни на пътя, да пазим собствения си живот и живота на всички останали. Нека днешният ден да е показен за всички, че можем да изпълним мотото, което тази година българската пътна полиция изведе в подкрепа на дните на безопасността на пътя, а то е „Лесно е да спасиш живота! Просто спазвай правилата!“, заяви Ботева.

снимка: БГНЕС

На въпрос къде се очаква трафикът да е най-интензивен преди Деня на независимостта, Ботева заяви: „Точките безспорно са почти едни и същи всеки път. Те са около курортните комплекси, по границите ни с Гърция, през ГКПП-ата към Гърция. Има и все още прибиращи се транзитно преминаващи транспортни средства към Европа, но и към морето още има пътуващи”. По думите ѝ трафикът в София е обичаен. „Напускането и навлизането в столицата в тези дни не се променя. То е типично покрай такова струпване на почивни дни. СДВР е в готовност да поеме ангажиментите си”, допълни тя.


Share Follow

Leave A Reply