Румен Радев и Илияна Йотова ще бъдат подкрепени от АБВ на президентските избори. Новината обяви лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция в пресклуба на БТА в Плевен. Стана ясно, че това решение е взето единодушно на заседание на Националния съвет на АБВ.

снимка: БГНЕС

„Нашите аргументи са в няколко аспекта. Първо, президентството остана институцията, която дава стабилитет, излъчва сигурност и излъчва перспектива. Второ, президентът Радев и вицепрезидентът Йотова са предсказуеми в своето поведение и са отговорни пред обществото. Трето, това остана институцията, която може да създаде условия за диалог с цел намиране на решения, които отговарят на обществения интерес“, заяви лидерът на партията Румен Петков.

Той анализира и начина, по който се очаква АБВ да се яви на предстоящите предсрочни парламентарни избори. Преговорите с ръководството на БСП, които се водят в момента, са за формулата от предходните избори, стана ясно по думите му.

Румен Петков
снимка: БГНЕС

„Специално не виждам повод да бъде преосмислена формулата за участие. Нещо повече, ние сме единственият партньор, който сме показали потенциал. Нашите кандидати и то без да изчерпваме възможностите, които АБВ има във всички региони, са получили близо 12 хил. преференции. И то смея да твърдя по един честен, почтен, политически начин, видим от обществото. Считам, че това ще бъде оценено по достойнство. Последните ни разговори с ръководството на БСП са, че просто трябва да материализираме тези разговори в писмено споразумение и да участваме активно в предстоящата кампания“, каза още Румен Петков.


Share Follow

Leave A Reply