Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов коментира във „Фейсбук“ казуса с Петър Илиев и заключението на Етичната комисия на Софийския университет, че в книгата на Илиев е установено наличие на плагиатство. „Петър Илиев беше едно от предложенията на „Има такъв народ“ за министри, ако въобще се беше стигнало до възможността „Има такъв народ“ да реализира правителство. Това беше отдавна. Оттогава се случиха много неща. Правителство на „Има такъв народ“ не беше съставено, а сега идват нови избори“, казва Трифонов.

снимка: БГНЕС

„Дали Петър Илиев е плагиатствал ли не – ние не можем да знаем, защото нито сме специалисти, нито сме отговорни за нещо подобно, а и това е казус, който, ако въобще се е случил, е бил много отдавна, много преди да съществува „Има такъв народ“. Петър Илиев не е бил във властта, не е отговарял за магистрали, за пари, и за каквото и да било, свързано с власт“, заявява Слави Трифонов.
Според него интереса към Петър Илиев е всъщност интерес към партията, към решенията и действията й. Той се обърна към бъдещите членове на партията: „Ти, който симпатизираш, участваш или ще симпатизираш и ще участваш в „Има такъв народ“, ти, приятелю, приятелко, с теб може да се случи това, което се случи с Петър Илиев. Затова се налага да бъдеш перфектен“.


Share Follow

Leave A Reply