СДС се отрече от кмета на Видин д-р Цветан Ценков, избран с подкрепата на СДС. Той стана част от Инициативния комитет за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова. В позиция от партията заявяват, че с това си решение той премина една червена линия, която е недопустима за партията. СДС оттегля подкрепата си за него, категорични са те.

„Тази кандидат-президентска двойка беше издигната от БСП през 2016 г., а Илияна Йотова е видна представителка на социалистическата партия. През целия мандат на Радев и Йотова те не изпълниха основната си функция – да обединяват нацията, а работеха за свои тесногръди политически цели, на принципа „Разделяй и владей!“. Цветан Ценков, като издигнат и подкрепян през целия си мандат от СДС, сега ще работи срещу десния кандидат за президент, подкрепен от ГЕРБ-СДС, което е политически нонсенс.


СДС не може да толерира политическото номадство. За нас идеологията, както и наличието на ляво и дясно, все още са основополагащи за политиката. Отхвърлянето им е присъщо на популистите и конюнктурните политици. Затова ние няма да проявяваме търпимост към тях“, се казва в позицията.


Share Follow

Leave A Reply