Според Тома Биков от ГЕРБ е важно хората да разберат, че има кандидат за президент, на който може да се разчита, че ще разреши политическата криза. Той коментира следното:

снимка: БГНЕС

„Не възприемаме президентските избори като футболен мач, ние не критикуваме г-н Радев, а неговото поведение като президент. Ако продължим с футболната аналогия, президентът трябва да бъде съдията на мача. Ние имаме съдия на мача, който непрекъснато се опитва да вкара гол на един от двата отбора.“

Според Биков, във всяка президентска надпревара винаги има изненади. Той заяви, че ГЕРБ търси президент, който да бъде помирител, арбитър на обществото и затова подкрепя проф. Герджиков.

снимка: БГНЕС

„Не издигаме партиен кандидат, защото е такава ситуацията. Напълно осъзнато сме готови да се надскочим като партийна структура и представители на една политическа сила и го правим умишлено в името на това България да има стойностен президент, който да бъде президент на Република България, а не на ГЕРБ, на БСП, на протестиращите, на добрите, на лошите и на всички останали, на които се делим в момента“, заяви още Биков.


Share Follow

Leave A Reply