Висшия съдебен съвет трябва да избере нов председател на ВКС тъй като на сегашния Лозан Панов изтича мандата през февруари догодина. Днес на заседанието нямаше нито едно предложение за поста. Според процедурата това може да се случи в рамките на още три поредни заседания на пленума на ВСС.

снимка: БГНЕС

Министърът на правосъдието Янаки Стоилов поиска от представляващия ВСС Боян Магдалинчев справка за материалното осигуряване на Бюрото по защита, което скоро беше върнато към Министерството на правосъдието с решение на разпуснатото Народно събрание. Стоилов уточни, че става дума за движимите активи, една част от които вече били върнати на прокуратурата. Лозан Панов излиза в неплатен отпуск от ВКС за предизборната кампани. Министърът се мотивира, че това се налага за по-голяма яснота.

Министърът на правосъдието коментира и темата за Досиетата „Пандора“ като заяви, че е трябвало българските служби да имат тази информация преди журналистическото разследване. „Делян Пеевски е трябвало да декларира офшорните си фирми. Ако НАП И КПКОНПИ започнат проверки, вероятно ще излязат още неща”, смята още Стоилов.


Share Follow

Leave A Reply