В хода на стартиралата вчера специализирана полицейска операция по малките населени места на територията, обслужвана от СДВР, тази нощ бяха задържани четирима души – двама 36-годишни, 38-годишен и 51-годишен. Трима от тях са с богато криминално досие. Единият 36-годишен е привличан в качеството на обвиняем по 15 досъдебни производства за телесни повреди, закана с убийство, придобиване/държане на боеприпаси, грабеж, изнудване, хулиганство, образуване/ръководене на организирана престъпна група, подкуп на длъжностно лице, престъпления с наркотици, управление на МПС с отнета шофьорска книжка. Има 8 осъдителни присъди.

Връстникът му е с 2 осъдителни присъди и криминалистически регистрации за хулиганство, кражба, средна телесна повреда, наркотици, документни престъпления. 51-годишният е с регистрации за противозаконно отнемане на МПС, хулиганство, палеж, средна телесна повреда, кражба, имотна вреда и други.
Засилените полицейски проверки в рамките на спецоперацията за установяване, задържане и профилактика на лица от активния криминален контингент, както и набиране на информация за подготвяни или извършени престъпления от общ характер, или нарушения на обществения ред ще продължат в рамките на няколко поредни дни.


Share Follow

Leave A Reply