Съдът постанови решение Венцислав Дамянов от Световрачене, по прякор Венци Боксьора, да бъде освободен от ареста. Причината е, че все още е в сила предходната мярка – домашен арест и съдът не може да постанови нова мярка.

Венцислав Дамянов беше пуснат под домашен арест преди около две седмици, но след това в сряда вечер отново беше задържан при специализирана акция на СДВР в Световрачене. Първоначално бе задържан за 24 часа, като след това прокуратурата поиска задържане за 72 часа. Обвиняемият беше пуснат. Причината е, че не е опасен за обществото, тъй като е под домашен арест.

Прокурор по делото е Иво Боев. Същият поиска най-тежката мярка задържане под стража пред районния съд. Мотивът му е, че са разпитани 12 свидетели, които са разказвали за хулиганските действия на обвиняемия. Те са дали сведения за нападения, които са изцяло извършени от обвиняемия. След като ги набиел, той дори искал те да работят за него. Затова пострадалите са силно притеснени, защото близки на Боксьора са ги заплашвали със саморазправа, освен че са ги карали да оттеглят жалбите си.

Защитата пък от своя страна поиска съдът да не уважи мярката за задържане под стража, тъй като Венцислав е изпълнявал стриктно мярката домашен арест и не е излизал навън, както твърдят местните жители. Според защитата полицията искала да извади дивиденти от случая.

От показанията на пострадалия Йордан станало ясно, че боят става след конфликт, а нанесените удари били леки. Това е мотивът защитата да не се съгласи с обвинението за хулиганство. Според нея обвинението е измислено само за да бъде задържан под стража.

Припомняме, че по време на акцията в сряда вечерата СДВР задържа боксьора. След това флашка със запис на побой му докарва и новото дело за хулиганство с рецидив.

Причината за повторния арест – масовият страх на хората там. Предходното обвинение на Дамянов е за побои и закани с убийство. Затова и е бил под домашен арест, но местните хора твърдят, че рецидивистът всъщност не си стои у дома.

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков уволни шефа на Второ РПУ, заради бездействие по случая.


Share Follow

Leave A Reply