Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се среща със симпатизанти в Пловдив. „Точно преди седмица казах, че тока ще стигне 600 лева, а довечера борсата ще затвори за 567 лева. Гледате спокойно като потъват кораби и се трови морето. При тези цени на тока никой пита кой ще поеме цената“, заяви бившият премиер и се възмути от действията на служебното правителство.„Ако ние управлявахме днес и пътните строители протестираха щяхме да дадем ясен знак, че договорите ще трябва да се изпълняват в срок. Или шеметно да използват материалите, които имат или да фалират. 800 милиона сложихме в отделна сметка, само за да разплатят договорите. Прехвърлиха парите от единия джоб в другия и казаха, че имат повече приходи“, уточни Борисов и подчерта, че всичко за което протестират пътните строители е било гарантирано и парите са били осигурени. „Виновни сме за кое, че кораба потъна. Да бяхме наслагали кранове и да чакаме корабите да дойдат. 30 дена стоят и го гледат как потъва. Какъв кораб е трябвало да купим, за да стои на пост, че някой е заспал и се е блъснал?“, запита Борисов. Борисов коментира и тежката криза с коронавируса, като само днес има 157 починали. „Вече легла няма в болниците, а всички останали държави са се ваксинирали вече. При нас беше обратното, в Европа нямаше публика, а при нас имаше“, отчете Борисов.

снимка: БГНЕС

„Виновни сме за кораба, за цените, за газта. Той не е виновен за нищо, все едно 5 години не е бил държавен глава. Къде са капаните? За ковида сме виновни, а се унищожават ваксини. В Норвегия по-прости ли са от нас, че трети път им даваме ваксини и са отворени вече“, заяви Борисов и припомни, че в началото на пандемията не е имало дори маски и облекла за медиците.

снимка: БГНЕС

Иван Тотев разкри, че представител на листата на ГЕРБ вчера са били привиквани в полицията, за да подписват, че няма да се занимават с избори. Цялата структура се е мобилизирала, за да се защитят. Човекът не е подписал никакви документи, защото вече знаят от предходните избори.


Share Follow

Leave A Reply