Конфедерацията на независимите синдикати в България и КТ „Подкрепа“ организираха Национален протестен митинг-шествие под надслов „В защита на енергийната независимост на България. Нищо не се решава за нас без нашия глас!“. В него участват работници от комплекса „Марица изток“. От пл. „Свети Александър Невски“ ще започне шествие по следния маршрут: пл. „Свети Александър Невски“ – ул. „Оборище“ – ул. „Георги С. Раковски“ – бул. „Цар Освободител“ – бул. „Княз Александър Дондуков“ до официалния вход на Министерски съвет.

Министър-председателят Стефан Янев ще се срещне с ръководствата на КНСБ и КТ „Подкрепа“ в Министерския съвет. Протестиращите ще приемат протестна декларация на синдикалните организации на КНСБ и КТ „Подкрепа“, която ще бъде внесена от преговорна група на среща с премиера Стефан Янев. Заедно с декларацията ще бъдат внесени и подписите на 105 000 души за защита на въглищния комплекс „Марица изток“.

В рамките на разговора с премиера ще бъдат обсъдени и въпроси от енергийната сфера. В срещата ще участват също заместник министър-председателят по икономическите и социалните политики и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев, заместник министър-председателят по управление на европейските средства Атанас Пеканов и министърът на енергетиката Андрей Живков.


Share Follow

Leave A Reply