Представители на ПП ГЕРБ коментираха внасянето на Плана за възстановяването в Брюксел за одобрение. „Добрата новина е, че има подобрения в мерките за подкрепа на бизнеса в условия на ковид криза. Това, което липсва в Плана е средствата за напоителни системи, санирането на еднофамилни къщи и енергетиката“, заявиха от партията на пресконференция.

„Днес цената за мегават час е 509 лв. Това е най-високата цена на тока в българската история. В 46-ия парламент предложихме в актуализацията на бюджета да бъдат предвидени средства за компенсация на българския бизнес, това не се случи. Няма мерки за бизнеса, не се и предвиждат“, заяви Жечо Станчев от ГЕРБ. „Свидетели сме на провала на правителството на Радев в частта помощ на хората“, каза още той.

По повод обвиненията на Христо Иванов, че ГЕРБ и ДПС спират регистрацията на листите им, Борисов подчерта, че шефа на РИК Стара Загора е от ИТН, които са спрели документите. „ГЕРБ има 4 човека от 16. Христо Иванов не може да смята и казва тази глупост, за да ни оскверни. Христо, днес юристите при нас ще си скъсат книжките, само и само да се явиш на избори. Обади се на Слави Трифонов и го питай защо неговият представител не те е допуснал. Може да сме големи като кърпа, но не сме салфетка, за да се бършеш в нас“, обяви Борисов. Той съобщи, че при ГЕРБ ходели „емисари“ от други партии, които обаче не са оторизирани от никого.

„Ако това е промяната – провалена ваксинационна кампания и пълен провал във всяка една политика, то по-добре статукво. Вече ни пратиха във „Вера Су“. Предлагам да издадем акт 16 и да го направим лятна вила на служебното правителство. Виждате как медиите спряха да говорят за кораба, никой не говори и за замърсяването“, обяви още Борисов. „Много съм скептичен, че ще се създаде правителство след тези избори. Партиите са уплашени. Никой не е готов да управлява страната в тази криза. Или ще направят временно правителство, за да си вземат скъпите батерии и после ги търсете по света…“, предупреди лидерът на ГЕРБ


Share Follow

Leave A Reply