Три проекта, заложени по времето на мандата на правителството на Борисов, които ще улеснят живота на жителите и работата на бизнеса, е належащо да бъдат реализирани в община Първомай. Това заяви кандидатът на ГЕРБ-СДС за народен представител и водач на листата за област Пловдив Дани Каназирева.

„На първо място е строежът на нов мост над река Марица на републикански път Първомай – село Градина. В момента старият създава затруднения, както за хората, така и за местния бизнес. Всички документи и процедури, включително и в кадастъра, бяха подготвени, докато бях областен управител. Има издадено и разрешение за строеж, но все още изграждането не е стартирало и се бави от Агенция пътна инфраструктура София“, обясни Каназирева. Тя допълни, че е изключително радостна, че следващият месец ще започне ремонта на пътя Асеновград-Първомай.

„За реализирането на този проект като областен управител положих много усилия. Тази пътна връзка е 26 километра и е в много лошо състояние. И имаше много жалби от населението, обясни кандидатът за народен представител. По думите й пътят ще бъде изграден с 3 пласта асфалт, а в населените места – 2 пласта, заради това, че има входове към парцелите и няма как да се повдигне конструкцията. Бившият областен управител коментира и още един инфраструктурен проект, който е изключително важен за региона – реконструкцията на пътят от Поповица до Хасковска област с дължина 44 километра. „Пътната връзка е от особено значение за двете области. Именно затова трябва да бъде ремонтиран, но в момента, както и не малко други проекти е спрян от служебното правителство“, посочи Каназирева.
проекти е спрян от служебното правителство“, посочи Каназирева.


Share Follow

Leave A Reply