Премиерът Стефан Янев призова хората да гласуват активно. Той очаква МВР да дадат резултат в битката срещу купуване на гласове.

снимка: БГНЕС

„Моят призив винаги е бил хората да гласуват активно, тъй като високото участие на гражданите в изборите отнема електоралната тежест на това явление”, заяви Янев пред Нова тв. По думите му вота за гласуване влияе пряко на властта.

От изключително значение е българските граждани да знаят дали публичните средства се изразходват по прозрачен и целесъобразен начин. Това заяви относно разкритията за магистрала „Хемус” премиерът Стефан Янев.

снимка: апи

Относно дейността по изграждането на АМ “Хемус” той заяви, че има сериозни притеснения затова, че са преведени огромни суми на фирми, за които не е ясно за какво се използват в момента.

Според него въпросът за оставката на главния прокурор е поставена отдавна от обществото: „Важно е какво иска обществото. Има усещане за липса на справедливост. Тази липса на справедливост трябва да бъде компенсирана с определени действия – всичко това, което ние наричаме реформа в съдебната власт“, заяви Янев.

 

 


Share Follow

Leave A Reply