Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще даде вътрешният министър Бойко Рашков на съд. Това съобщи бившият премиер по време на посещението си в Раковски.

„Вече сме оформили документите и го давам на съд, защото това са сериозни обвинения“, обясни Борисов. Преди дни Бойко Рашков заяви, че пари за строежа на автомагистрала „Хемус“, отпуснати авансово, са преминали през банка, собственост на Борисов.

Днес лидерът на ГЕРБ посети Раковски заради сигнали за репресии срещу поддръжници на неговата партия. „По нареждане на силовия министър на Румен Радев са привиквани служители от общинското пътно предприятие, като не са им давани копия от принудително подписаните от тях протоколи, нито пък им е позволено да ги снимат с телефон“, обясни Борисов. „Мисля, че вече за всички българи стана ясно каква е демокрацията на Радев. Много интересно дали в кметства като Плевен, Видин, където са кметове на Радев, дали от администрацията ги тормозят. Има по-притеснителни неща, но всеки ден излизат наяве“, допълни експремиерът.


Share Follow

Leave A Reply