Кристина Йорданова е кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ в Костинброд. Тази година тя бе избрана за зам.-председател с ресор Организационна дейност в младежката организация на партията. С нея разговаряхме по актуалните политически въпроси.

Защо избрахте да се занимавате с политика?

Отговорът на този въпрос би могъл да бъде много дълга тема за разговор, но аз ще отговаря кратко. Избрах да се занимавам с политика, защото ме е грижа за бъдещето на всички нас, защото има неща, които не ми допадат и бих искала да бъда част от промяната им.

Как протича кампанията за Вас до момента и защо искате да бъдете народен представител?

Кампанията протича изключително позитивно и приятно за мен. Имам възможността да чуя възгледите и вижданията на големи групи хора от различни възрасти за развитието на България, които впоследствие бих отнесла в парламента и бих се борила за тях, защото това е работата на един народен представител, избран от народа!

снимка: БГНЕС

Като представител на младите хора в парламента, какви ще бъдат приоритетите Ви?

Приоритетни области за мен ще бъдат образованието и физическата активност при учениците, здравеопазването, стимулирането на родители за насърчаване на раждаемостта и подпомагане при отглеждането на деца. И не на последно място опазване на околната среда!

снимка: informo.bg

Като представител на ГЕРБ от Костинброд, който е малък град, но много бързо развиващ се, какви според Вас политически действия трябва да се предприемат, за да се задържат младите хора по родните им места?

Винаги големите градове са били и ще бъдат по-привлекателни за младите хора по ред причини. Община Костинброд е бързо развиваща се община близо до София. Общата посока на местната власт и бизнесът за развитие на индустриалните зони и създаването на добър бизнес климат дават хиляди работни места. В последните години изключително много се вложи в инженерна, образователна и социална инфраструктура. Цялата тази симбиоза и правилното управление на процесите в една община е гаранция за нейния просперитет и задържането на младите хора в нея. Община Костинброд не само съумява да задържи своите хора, но в последните десет години е увеличила населението си драстично. Костинброд е една от малкото общини в София област, в която ще се изгражда чисто нова детска градина и разширяват още две градини, за да може да приемат всички деца, които се раждат или идват с родителите си да живеят в прекрасната ни община.

снимка: БГНЕС

Защо според Вас се провали ваксинационната кампания? Какво трябва да се направи, за да се мотивират младите хора да се ваксинират?

Липсата на ясна информационна кампания относно ползите от ваксините през последните шест месеца в периода на хаоса и тоталната дезинформация от страна на отговорните институции в лицето на Миностврство на здравеопазването и служебното правителство доведе България до челните позиции по висока смъртност от COVID. Всеки ден умират толкова хора, колкото живеят в едно малко населено място. Подобен геноцид не се е случвал и по време на война. Дано хора се вразумят и се ваксинират, а аз ще се моля Бог да пази България и всички българи.


Share Follow

Leave A Reply