„В неделя гласуваме за парламент, президент и вицепрезидент, това е третият вот за годината. Изборите през април и юли поставиха България без редовно правителство. Пред страната стоят неотложни задачи, които изискват законодателни решения, сред тях е и приемането на държавния бюджет. Всеки ден без работещ парламент натрупва проблеми, които следващото народно събрание трябва да реши. Последните два парламента не излъчиха мнозинство, но бяха етапи от пътя, които ще ни изведе от кризата“. Това заяви президентът Румен Радев в обръщение към народа.

„В неделя предстои да изберем не просто, президент и парламент, но и да определим какво бъдещи искаме да имаме. Да надмогнем егоистичните заблуди и спасяването по единично. Затова всеки един глас на младия и възрастния, на бедния и богатия, на образования и необразования ще окажат влияние в определянето на нашата обща съдба. Нека всеки от нас даде своя свободен осъзнат и отговорен глас“, каза Румен Радев.

снимка: БГНЕС

„Изборите са възможност да санкционират лъжата, да посочите хората които ще дадат моралния облик на властта. Гражданинът е арбитърът. Колкото повече българи гласуват, толкова по слаба ще е мафията която разчита на обществената апатия“, каза още президентът Румен Радев.


Share Follow

Leave A Reply