Бившият министър на образованието и депутат от ГЕРБ, Красимир Вълчев заяви, че ГЕРБ запазва политическата си тежест, въпреки ниската избирателна активност. „Машинният вот ограничи много хора да гласуват. ГЕРБ вече шест месеца сме обект на атаки“, заяви той по БНР.

снимка: БГНЕС

По думите му на тези избори, основният опонент на ГЕРБ е бил Бойко Рашков. Според Вълчев ГЕРБ е компрометирана от служебното правителство, което спря строежа на АМ „Хемус“. „Служебното правителство е изкривило изборните резултати“, допълни той.

снимка: БГНЕС

Вълчев е категоричен, че председателят на партията е безспорен като такъв и като авторитет:

„ГЕРБ има бъдеще с Бойко Борисов. Политическият успех на „Продължаваме промяната“ минава през трупа на ГЕРБ, през анти-ГЕРБ говоренето. Те ще берат плодовете на тази реторика, на тази омраза, която посяха. Без ГЕРБ не може да има предвидимо и стабилно управление, най-вече отговорно. В ГЕРБ няма авторитаризъм, а отговорност“.

снимка: „Фейсбук“ на кмета на Бургас Димитър Николов, снимката е илюстративна

Мнението му относно учениците, е че малките деца не е трябвало да минават в онлайн форма на обучение, а големите ученици вече трябва да са в клас. „Панически бяха затворени всички ученици. Щетите за малките са много големи“, заяви още той.


Share Follow

Leave A Reply