След като служители на реда са били замервани с камъни от мигранти на границата с Беларус, полските сили за сигурност използваха сълзотворен газ и разположиха водни оръдия срещу тях, предаде АФП.

Хиляди мигранти се събират на границата на Полша с Беларус през последната седмица. Полша съобщи за трима ранени в района на затворения граничен пункт Брузги-Кузница – полицай, който е вероятно с фрактура на черепа, граничар и войник.

От своя страна пък мигранти на полската граница предали свой ранен спътник на беларуските граничари, съобщава кореспондент на ТАСС от мястото на събитието. Пострадалият мигрант бил пренесен от граничарите до ленйката, тъй като той имал тежки припадъци. Там беларуските лекари му оказали първа помощ.

Напрежението на беларуско-полския граничен пункт Брузги-Кузница започна миналата седмица, когато там се събраха стотици мигранти.

„Мигранти атакуваха с камъни нашите войници и служители и се опитват да разрушат оградата и да преминат в Полша. Нашите сили използваха сълзотворен газ, за да потушат агресията на мигрантите“, написа в Туитър полското военно министерство.

 

 


Share Follow

Leave A Reply