“Ситуацията на турската граница е нормална.” Това каза служебният премиер Стефан Янев, след като упражни правото си на глас.
„В такива дни като избори има повече чувствителност и говорене за това какво се и какво не се случва. От няколко дни там се провежда специализирана операция. В тази връзка вероятно доста хора изпитват неудобство, забавяне и предполагаемо това може да доведе до обвинения, че се прави нарочно. Не мисля, че случаят е такъв“, допълни той.

снимка: БГНЕС

Стефан Янев призова българите да отидат до избирателните секции, защото гласът на всеки от тях е важен. Според него хората трябва да изберат кандидат-президентската двойка, която олицетворява заложените в Конституцията и законите правомощия.
„За начина, по който ще бъде изразявана позицията на България във външната политика. За начина, по който се формира вътрешната политика. За начина, по който президентът изпълнява правомощията си като върховен главнокомандващ. Емоциите ни трябва да са съсредоточени върху това по какъв начин президентската двойка ще изпълни заложеното в Конституцията задължение да олицетворяват единството на нацията“, посочи още служебният премиер.


Share Follow

Leave A Reply