„Нека бъде успешен, разумен и с най-добри резултати за хората четиригодишен мандат.“ Това пожела от парламентарната трибуна лидерът на левицата Корнелия Нинова в словото си при откриването на 47-ото Народно събрание.

снимка: БГНЕС

„Ние от „Коалиция БСП за България“ влизаме в този парламент с три приоритета, обясни още тя. „На първо място промяна на досегашния модел на управление. Възстановяване на държавността и конституционните принципи. Правова държава, принципност, равенство, свобода и мир. Второ – превеждане на държавата и народа през кризите с грижа за хората. И трето – активна проевропейска външна политика на равноправни партньори с другите държави за приемане на Плана за възстановяване и устойчивост и придвижване напред на оперативните програми“, заяви Корнелия Нинова.

„Преди пет години ние назовахме досегашния модел на управление като паралелна държава на задкулисието и народ поробен от свои. И започнахме битката си, бяхме сами и не беше леко. Тогава най-големите ни врагове не бяха ГЕРБ, а страха и апатията на хората, че нищо няма да се промени. Ние се стараехме да им дадем кураж, изтъкна още Нинова. Но, миналата година хиляди излязоха по площадите, преодолели своя страх. Затова ние днес разбираме своята задача да направим тази промяна“, допълни тя.


Share Follow

Leave A Reply