Главата на Римокатолическата църква папа Франциск пристигна днес в Гърция. Посещението му в Атина е втората спирка от петдневното му посещение в Кипър и Гърция. То има за цел да заздрави връзките между Ватикана и православните църкви, предаде Асошиейтед прес.

В Атина папа Франциск ще се срещне с главата на Гръцката православна църква архиепископ Йеронимос. Той ще се срещне също и с премира Кириакос Мицотакис и президента Катерина Сакеларопулу. Около 4000 полицаи ще дежурят в града за специалното посещение. Забранени са планираните протести и големи публични събирания в Атина.

Срещите на папа Франциск ще бъдат посветени на съюза между източния и западния клон на християнството. На тях ще бъдат разисквани климатичните промени и други важни глобални въпроси.

Посещението на папата в региона е съсредоточено също и върху тежкото положение на емигрантите. В неделя той ще се срещне с eмигранти на остров Лесбос в Егейско море. Папа Франциск ще се срещне и с малката католическа общност в Гърция.  Посещението на папата в Гърция ще приключи в понеделник.

 


Share Follow

Leave A Reply